Gréiwemaacher (Grevenmacher) a okolí

Krajina podél řeky Mosely je známá svými vinicemi - na lucemburské i na německé straně. Vedou jimi četné turistické stezky. Příležitost procházky mezi vinicemi se nám naskytla až teď. Vyšlo nám krásné, i když trochu spalující počasí. 



Od kaple sv. Kříže (Kräizkapell) nad Grevenmacherem pokračuje jedna z turistických cest - s vyhlídkami na protější kopce (to už je Německo) a na řeku Moselu.


Slunce překvapivě pálilo, byli jsme rádi, že část cesty vedla příjemným lesíkem. Lesem vedla vlastně větší část stezky, ale my se brzy museli otočit a jít zpět, protože s malými dětmi i pár kilometrů trvá ujít docela dlouho.



překvapení: heliport mezi vinicemi - a u něj keška!


Prošli jsme rozpáleným městem k řece, kde si děti mohly pohrát na slíbeném hřišti. Minuli jsme i kostel, ale zamrzelo mě, jak je uvnitř ... minimalistický.


Překvapilo mě, jak živo bylo na Grand-Rue. Dámy popíjely kafe na zahrádkách, děti se cákaly v kašnách a v pěší zóně si hrály s míčem. Jsem zvyklá, že když někam přijedem o víkendu, pokud není nějaká akce, bývá v menších lucemburských městech docela mrtvo. Skauti nás lákali na malování vajec, ale starší dcera zakroutila hlavou a dala přednost hřišti.


Cestou zpět jsme objevili uličky, které působily jako z jihu Evropy.

 






Jednou z nejznámějších atrakcí Grevenmacheru je "motýlárium", které jsme nedávno také navštívili. Hřiště u řeky je nově opravené a nedaleko kotví slavná výletní loď Princess Marie-Astrid

Komentáře

  1. Jestli ten minimalismus nemůže být tím, že je to kostel evangelický? Já tedy vůbec netuším, jak to v Lucembursku s náboženstvím je, ale vysvětlení by to mohlo být. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není evangelický :-D To je právě to smutný, že si katolíci takhle ničej kostely třeba ve jmenu ekumeny.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky